technieken
3D printen met SLA en DLP
3D Modelling and design
3D ontwerp en design services
Techniek
CNC projecten met hout, plexiglas, aluminium
Services
3D print projecten met SLA
en FDM 3D printing
previous arrow
next arrow
Slider

Haringen voor Ecomare

In opdracht van Stichting Texels museum, heeft 3D Creation Lab een school haringen 3D gemodelleerd en 3D geprint. De vissen gaan onderdeel uitmaken van de Werelderfgoed-tentoonstelling ‘Wonderlijk Wad’ in Ecomare. De vissen zijn digitaal 3D gemodelleerd, waarbij de vissen zo waarheidsgetrouw mogelijk zijn gemaakt. De verschillende houdingen van kop en staart geven de school vissen dynamiek.
De vismodellen zijn op een verantwoorde manier, met gerecycled materiaal 3D geprint en nabewerkt. De vismodellen worden nog beschilderd om zo realistisch mogelijk beeld te tonen.

20200203 haring

20200203 haringen school

Over de tentoonstelling
De modellen worden opgenomen in de tentoonstelling 'Wonderlijk Wad'. Hierin ontdek je het wad in al haar facetten en dompel je onder in Werelderfgoed Waddenzee. Begin mei staat de opening gepland. Voor meer informatie over de tentoonstelling, ga naar de website van Ecomare.

20200203 Logo Ecomare

 

 

 

 

     

Industriële large scale 3D printer

Sinds begin deze maand heeft 3D Creation Lab de beschikking over een industriële large scale 3D printer. VenusdeMiloDe optimus P1 3D printer (gebouwd in Zweden) heeft een bouwplatform van maar liefst 60x60x100 cm en kan met een relatief hoge snelheid grote objecten 3D printen en nog steeds met veel detail.
De printer wordt komende tijd ingezet voor het 3D printen van beelden maar ook voor het printen van grote productonderdelen.
Heeft u vragen of wensen om grote objecten en onderdelen te 3D printen, neem contact met ons op via www.3dcreationlab.nl.

3D Creation Lab ontwerpt 3D beelden voor Pinkpop 2020

In samenwerking met kunstenaar Cor van Wees, die al ruim veertig jaar het artwork voor Pinkpop verzorgt, heeft 3D Creation Lab beelden gemodelleerd. Het oudste en best bezochte festival Pinkpop duurt drie dagen. We hebben dan ook drie ontwerpen gemaakt; voor elke dag één.
Aan de hand van 2D schetsen is een vertaling gemaakt naar 3D modellen. De renderings daarvan worden gebruikt voor tickets, posters en animaties op de videoschermen. Mogelijk gaan we de beelden ook nog 3D printen voor op het festival.

pp totaal beeld 1a

 

collector tickets

  

Maquette St.- Bavo met Fokker Spin in Museum Huis Doorn

De tentoonstelling: ‘Fokker: Onbegrensd in leven en werk!’ in Museum Huis Doorn laat de fascinerende geschiedenis van de luchtvaartpionier Anthony Fokker zien. In het paviljoen zijn onder andere schaalmodellen, vliegtuigonderdelen en foto’s te zien. 3D Creation Lab heeft de maquette van de Haarlemse St.-Bavokerk met De Spin, zoals die op 1 september 1911 om de kerk heen vloog, aangeleverd.

20191128 Fokker tentoonstelling Klein

3D Geprinte sculpturen - Torenspitsen van de Geest

In samenwerking met kunstenaar Cor van Wees heeft 3D Creation Lab drie kunstbeelden vervaardigd. Met slechts een aantal 2D schetsen van de kunstenaar heeft 3D Creation Lab deze met krachtige 3D modelleersoftware vertaalt naar digitale 3D modellen.
      

Vervolgens zijn deze 60 cm hoge beelden in delen 3D geprint, geassembleerd en nabewerkt. Het doel van Cor van Wees is om zijn schilderijen te ondersteunen middels 3D beelden, waarbij nieuwe technieken als 3D-printen, een hulpmiddel zijn. 3D Creation Lab is van mening dat deze nieuwe technieken een extra dimensie aan vormvrijheid geven. Het laat de kracht zien van 3D modelleren en 3D printen. Met geen enkele andere techniek kun je in een korte tijd deze sculpturen maken.

3D geprinte Penning Sociëteit Vereeniging Haarlem

Onlangs is de eerste penning van de Sociëteit Vereeniging uitgereikt. Deze penning is vervaardigd met behulp van 3D printtechniek. Het materiaal bestaat uit koperfilament (koperdeeltjes gemengd met bio-afbreekbaar PLA) en geeft de penning echt gewicht. Het doosje en standaard zijn gemaakt met een CNC freesmachine, vanuit een circulaire denkwijze, gebruikmakend van restmateriaal; hout en plexiglas.

20191119 penning met doosjeklein

Torenspitsen van de geest

In samenwerking met kunstenaar Cor van Wees hebben Francien van Heijst en Tom Hanemaaijer van 3D Creation Lab elementen van schilderijen van kunstenaar Cor van Wees (http://www.corvanwees.nl) omgezet in 3D ontwerpen en deze beelden vervolgens 3D geprint. De vormvrijheid van de techniek van 3D printing stelt ons in staat om de complexe vormen om te zetten in beeldende kunst.Expositie Captured in Paradise
In de Kloostergangen zullen 15 beeldend kunstenaars werken tonen over hedendaagse thema’s. Daarbij stellen zij oorspronkelijke betekenissen, normen en waarden ter discussie en plaatsen die in een creatief kader.Ook de drie 3D geprinte beelden “Torenspitsen van de geest” van 3D Creation Lab zullen worden geëxposeerd.

Cor van WeesOpeningstijden
De opening is op vrijdag 1 november om 16.30 uur. Openingstijden: Zat. 2 november van 11.00 – 17.00 uur, Zon. 3 november van 11.00 – 17.00 uur. Nog te zien tot en met 29 november gedurende werkdagen van 8.00 tot 17.00 uur

Locatie
Kloostergangen
Grote Markt 2
2011 RD  Haarlem


Voor meer informatie, ga naar:
https://www.kunstlijnhaarlem.nl/expositie/creatieve-aanval-op-de-kloostergangen-van-haarlem/

3D Creation Lab bij de Kunstlijn Haarlem

3D Creation Lab doet mee met de Kunstlijn 2019. In een creatieve samenwerking met kunstenaar Cor van Wees zal 3D Creation Lab diverse kunstwerken van Cor van Wees omzetten naar 3D modellen en vervolgens 3D printen. In de Kloostergangen op de Grote Markt in Haarlem, zullen tussen 2 t/m 28 november, de 3D sculpturen worden tentoongesteld.

Logo signing uit Dibond materiaal

Voor 3D Educatie hebben we diverse logo's ge-cnc-t, waaronder een balie ontwerp.

 

Voor meer informatie over het ontwerpen en maken van signing, logo's uit hout, dibond, plexiglas, neem contact met ons op.

3D geprinte St. Bavokerk en Fokker Spin naar museum Huis Doorn

Tussen 31 oktober 2019 tot en met 22 maart 2020 zal in Museum Huis Doorn (www.huisdoorn.nl) een tentoonstelling over Anthonie Fokker worden gehouden. Met de tentoonstelling wordt stilgestaan bij het feit dat Anthony Fokker honderd jaar geleden de Nederlandsche Vliegtuigenfabriek oprichtte. 3D Creation Lab zal een door ons 3D ontworpen en 3D geprinte St. Bavokerk en Fokker Spin in bruikleen geven. De schatting is dat de tentoonstelling minimaal 10.000 bezoekers zal trekken. Fokker is immers een begrip in Nederland. De tentoonstelling wordt op een breed publiek gericht en specifiek op geïnteresseerden in (de geschiedenis van) de luchtvaart, liefhebbers van geschiedenis en leerlingen en studenten van technische opleidingen.