3D Print Service

Uw idee of prototype 3D printen

3D Creation Lab biedt uitgebreide mogelijkheden om uw idee of prototype in 3D te printen. Dit kunnen projecten zijn van zeer uiteenlopende aard; een prototype voor een nieuw product, een onderdeel, model of maquette, een kunstwerk of relatiegeschenk. Een 3D printer is bij uitstek geschikt voor het leveren van maatwerk en het maken van kleine series.
Indien er nog geen 3D bestand van het object is, kunnen we het 3D ontwerp / model voor u verzorgen. (lees meer over 3D modelleren op de pagina over 3D ontwerpen.) Voor meer informatie over het 3D printen, neem vrijblijvend contact met ons op.

3D Print apparatuur

We beschikken over een serie FDM (Fused Deposition Modeling) en SLA (laser Stereolithografie) 3D printers van diverse merken zoals Zortrax, Prusa, Felix Robotics, Ultimaker, Febtop Optimus, Peopoly en Creality. De verschillende printers hebben zo hun eigen specialiteit en zijn geoptimaliseerd om ingezet te worden om 3D print projecten betrouwbaar en relatief snel te maken.

Printgrootte en resolutie
Afhankelijk van het project kunnen we van heel klein met een zeer hoge resolutie tot tot heel groot met een minder hoge resolutie/verfijndheid 3D printen. De grootste diameter die we in één keer kunnen 3D printen is een maat van 60x60x100cm.
We kunnen een 3D printobject ook opdelen in meerdere printjobs en deze daarna aan elkaar assembleren.

3D Print materialen

Met onze verschillende printtechnieken (FDM en SLA) kunt u kiezen uit diverse kleuren, materialen en mate van detail.  Op het gebied van filament of resin, de grondstof van een 3D printer, is tegenwoordig veel mogelijk. Zo kunt u kiezen uit zeer sterke materialen, gerecyclede materialen, maar ook materialen met een mooie esthetische uitstraling met bijvoorbeeld hout, koper, brons, steen erin verwerkt. Deze materialen geven het 3D geprinte object een geheel eigen uitstraling.

Nabewerking 3D Prints

Afhankelijk van het project en de gewenste afwerking, voeren we ook regelmatig nabewerkingen uit, zoals het zeer glad afwerken van 3D prints. In onze nabewerkingsafdeling worden 3D prints schoongemaakt van supportmateriaal, eventueel gepolijst, geplamuurd, geschuurd en behandeld met primers voor bijvoorbeeld een verflaag.

Meer informatie
Voor meer informatie over het 3D printen en de mogelijkheden bij 3D Creation Lab, neem vrijblijvend contact met ons op.


Ons bezoekadres:

A Oudeweg 91-95 Unit F-0.2,
      2031CC Haarlem E info@3dcreationlab.nl M +31 23 369 00 37

Volg ons

Openingstijden

maandag t/m zaterdag 09.00 t/m 17.00 uur

Maak s.v.p. even een afspraak via mail of telefoon als u ons wilt bezoeken.

 
© 2020 3D Creation Lab

Design & Development By 3D Creation Lab